Dans

BUBBLEDANCE

Tijdens deze lessen gaat de dansleerkracht samen met de kinderen op ontdekkingstocht door de danswereld. Zo wordt er gewerkt aan ritmegevoel, bewegen in een grote ruimte, lichaamsbesef, motorische vaardigheden zoals springen, op 1 been staan, coördinatie, ...  Om de kleuter een zo groot mogelijk gamma muziek aan te bieden, wordt er zowel op bekende als op minder bekende muziek gedanst. Zo zal er eens een mini-disco dansje passeren of een grote K3 hit, maar ze leren zich evengoed in te leven op instrumentale muziek.

Hoe ouder de kleuter, hoe vaker er ook al eens aan echte choreografieën wordt gewerkt.

O.l.v: Nele P., Nikki, Lisa, Marte

 

DANCE O' 1,2, ......6

De club heeft, wegens een grote vraag, ervoor geopteerd om jong en oud welkom te heten. Ook hier wordt volgens een opbouwend programma gewerkt waarin het accent wordt gelegd op ritme, gevoel, lenigheid, techniek, coördinatie … en dit allemaal op de laatste nieuwe hits. Binnen de club hebben wij gekozen voor de moderne dansgenres  nl.: Urban, hiphop, funk, moderne jazz, ragga, house, … om zo te komen tot videoclipachtige choreografieën.


O.l.v: Nele, Amber, Vicky & Nikki, Mesalina, Bronke & Nele C., Laura V. 

 

DANCE O'ADULTS

Eén maal per week komen wij op woensdag bij elkaar om samen een choreografie in te oefenen. Met deze lessen willen wij onze conditie en danspassen op peil houden… natuurlijk beleef je tijdens deze lessen ook heel veel fun.


O.l.v: Hannah

 

DANCE O'MANIA STARKIDS (NA SELECTIE)

Ook de jongsten kunnen deel uitmaken van “Dance O'’Mania”. Met 2,5 uur in de week zullen ook zij het publiek weten te charmeren met complexe en dynamische choreografieën. Deelname aan deze groep verloopt via selectie.

O.l.v: Sanne

 

DANCE O'MANIA MINISTARS en SUPERSTARS (NA SELECTIE)

Binnen de streetdance afdeling is dit het hoogste wat je binnen de club kan bereiken. Met 3 à 4 uur training in de week werken zij naar zo complex mogelijke choreografieën. De groep neemt jaarlijks deel aan diverse wedstrijden en worden uitgenodigd om evenementen op te fleuren met hun dynamische dansen. Deelname aan deze groep verloopt via selectie.

O.l.v: Silke & Vicky, Kelly en gastdocenten

 

DANCE O'ZUMBA


Uw conditie op peil houden en tegelijkertijd plezier beleven op aanstekelijke Latijns-Amerikaanse muziek. Leuke dancemoves en gemakkelijke choreo's aanleren op diverse muziekstijlen zoals salsa, reggaeton, cumbia, bachata, ... De opzwepende muziek en de leuke bewegingen zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige training! In één woord ZUMBA meer bepaald DANCE O'ZUMBA!!!

O.l.v: Karin


MODERN
Bringing the motion in emotion.

Moderne dans is in de 20ste eeuw ontstaan als tegenreactie op het "academische ballet". Men probeerde vaker en vaker de eigen dansideeën uit te voeren en brak los van de opgelegde regels en strikte danspassen.

Vandaag wordt modern vooral vanuit het lichaamscentrum gedanst. Het accent ligt naast techniek vooral op emotie en inleving. Choreo's worden opgebouwd rond een verhaal of een gevoel en zijn bedoeld om het publiek kippenvel te bezorgen. Bovendien is een moderne danser niet vies van de grond: vele sprongen worden verbonden door middel van elegante rol- en glijbewegingen.

O.l.v: Febe

 

BREAKDANCE (geannuleerd seizoen 2021 - 2022)

Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying, is een dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj-en de vier elementaire onderdelen van hiphop.

Bij breakdance zijn ontelbaar veel verschillende moves ontwikkeld. Je heb het footwork waarbij het gaat om de snelle pasjes op handen en voeten over de grond, hierbij wordt vaak een cirkelvormige beweging gevolgd. Daarnaast heb je de toprocks, waarbij staand wordt gedanst. Belangrijk is het goed dansen op de muziek. De accenten zijn erg belangrijk en door het pakken van deze accenten kan de 'status' van de danser stijgen. Een andere vorm van breakdance zijn de Powermoves. Van deze moves zijn enkele voortgevloeid uit het turnen, bijvoorbeeld de flare. Het zijn acrobatische series waarbij vaak slechts met de handen en schouders de grond wordt aangeraakt. Veel setjes of runs bevatten freezes. Dit zijn momenten in de run dat de danser, met gebruik van de armen, niet meer beweegt ('bevroren' is). Deze vergen vaak veel kracht en zijn vaak variaties van de handstand.

Breakdance heeft allerlei bewegingen overgenomen uit onder andere traditionele Afrikaanse dans, Chinese vechtsporten en de Braziliaanse vechtsport capoeira.

O.l.v: Régis

 

OPENCLASS

Sinds de komst van hip hop hebben jongeren de dansstijl massaal omarmd, maar wat is hip hop dansen nou precies? Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: lyrical, popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style. Om de dansers de kans te geven om te groeien, trachten we jaarlijks een aantal workshops aan te bieden onder de vorm van openclasses.


O.l.v: Gastdocenten